رد کردن لینک ها

توضیحات جامع و نکات آزمون زبان آیلتس (IELTS)

آزمون بین‌المللی آیلتس در دانشگاه‌های سراسر دنیا به‌عنوان یک آزمون استاندارد انگلیسی برای اهداف دانشگاهی شناخته می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی نتایج این آزمون را ملاک ارزیابی توانایی زبانی متقاضیان ادامه تحصیل قرار می‌دهند. بااین‌حال، بسیاری از کسانی که انگلیسی را برای اهداف دانشگاهی فرامی‌گیرند اغلب در تسلط بر مهارت‌های تخصصی نگارش آیلتس با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند. یادگیری مهارت‌ها و تکنیک‌هایی که در این مقاله به معرفی برخی از کارآمدترین آن‌ها می‌پردازیم به داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس کمک فراوانی می‌کند. در اهمیت داشتن مدرک آیلتس تردیدی نیست چراکه تقریباً سراسر دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان جهان، داشتن یکی از دو مدرک آیلتس یا تافل را برای پذیرش در دانشگاه مدنظر قرار می‌دهند. دانشگاه‌های برتر جهان نمره ۷ آیلتس را حداقل پذیرش دانشجو قرار می‌دهند.

مقاله آزمون زبان آیلتس

آزمون آیلتس چیست؟

آیلتس یا IELTS به معنی سیستم بین‌المللی ارزیابی زبان انگلیسی، یکی از آزمون‌هایی است که هرساله حدود 1.5 میلیون نفر از سراسر جهان در آن شرکت می‌کنند. این آزمون که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان و مرکزی در استرالیا طراحی‌شده است در مقابل آزمون تافل (TOFEL) قرار دارد که آزمونی برای سنجش زبان آمریکایی محسوب می‌شود. این آزمون توانایی‌هایی زبانی یک فرد، نظیر صحبت کردن، شنیدن، خواندن و نوشتن را ارزیابی می‌کند.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس

آزمون آیلتس در مراکز معتبر آموزش زبان در شهرهای بزرگ ایران برگزار می‌شود. در شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، کرج، مشهد،‌اهواز، شیراز و … مراکز معتبر آموزش زبان آزمون آیلتس را برگزار می‌کنند. اغلب مراکز برگزارکننده آزمون آیلتس، آزمون‌های آزمایشی آیلتس یا ماک را نیز برای افزایش آمادگی افراد شرکت‌کننده برگزار می‌کنند. شرکت در آزمون‌های آزمایشی آیلتس برای داشتن تمرین و از بین رفتن استرس و گرفتن نمره ۷ آیلتس بسیار اهمیت دارد.

مراکز برگزاری آزمون آیلتس فراوان است ولی برای مثال سازمان IDP، موسسه پروشات نوین، موسسه ایرسافام، موسسه زبان آموزان کاسپین پارس، موسسه زبانکده ملل هزاره سوم و ده‌ها مرکز دیگر در تهران و شهرهای بزرگ تهران به شیوه‌های مختلف این آزمون را برگزار می‌کنند.

مقالات مرتبط

نحوه‌ی نوشتن ایمیل به اساتید

مشاهده مقاله
تصویر اپلای چیست

همه چیز درباره‌ی اپلای تحصیلی

مشاهده مقاله
تحصیل-در-مدارس-ایتالیا

تحصیل در ایتالیا

مشاهده مقاله

روش‌ها و انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس به شیوه کتبی و شفاهی برگزار می‌شود. انواع آزمون آیلتس از نظر نوع برگزاری به کتبی، شفاهی و کامپیوتری تقسیم می‌شود. شیوه کتبی این آزمون با برگه و به صورت حضوری است. شیوه دیگری نیز به شکل کامپیوتری انجام می‌شود که نیاز به تایپ دارد. افرادی که با کامپیوتر راحت‌تر تایپ می‌کنند در این شیوه موفق‌تر هستند و افرادی که با نوشتن بر روی برگه و کاغذ راحتی بیشتری احساس می‌کنند نیز بهتر است شیوه کتبی را انتخاب کنند. برای آشنایی با نمونه سؤالات آزمون آیلتس بهتر است پیش از آزمون اصلی در آزمون ماک شرکت کنید. آزمون آیلتس آنلاین برگزار نمی‌شود و حضوری است ولی آزمون آیلتس آنلاین برای ایجاد آمادگی پیش از آزمون اصلی در موسسه‌ها و وب‌سایت‌ها ارائه می‌شود. شرکت در آزمون آیلتس آنلاین و آزمون‌های آزمایشی آیلتس در بالا بردن اعتمادبه‌نفس شما برای شرکت در آزمون اصلی بسیار اثرگذار است.

مدارک آزمون آیلتس

علاوه بر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی لازم است پاسپورت را برای ثبت‌نام همراه داشته باشید. مهم‌ترین مدرک شما برای شرکت در آزمون پاسپورت است، لازم است پاسپورت شما ۶ ماه اعتبار داشته باشد و اگر این اعتبار تمام شود و پاسپورت جدیدی دریافت کنید برای تغییر شماره پاسپورت روی مدرک آیلتس هزینه جداگانه‌ای علاوه بر هزینه آزمون آیلتس از شما اخذ می‌شود. درصورتی‌که مدرک اشتغال به تحصیل یا نامه سازمان نظام‌وظیفه یا پلیس + 10 و یا گواهی فارغ‌التحصیلی داشته باشید می‌توانید بدون پاسپورت در آزمون شرکت کنید.

هزینه آزمون آیلتس

آزمون آیلتس قیمت مشخص و مصوبی دارد که بر اساس مرکز آن و به دلار محاسبه می‌شود. در ابتدای ثبت‌نام هزینه‌ای مطابق نرخ دلار به موسسه پرداخت شده و اگر این نرخ در زمان آزمون تغییری داشته باشد در اغلب موارد مابه‌التفاوت آن محاسبه می‌شود. در ایران آزمون آیلتس قیمت یکسانی در تمام زمان‌ها ندارد چون نرخ دلار همواره ثابت نیست.

بخش‌ها و مراحل آزمون آیلتس

بخش‌ها و مراحل آزمون آیلتس

برای کسب مهارت‌های ویژه جهت دریافت نمره بالا در آیلتس، باید از قبل بخش‌ها و مراحل آزمون آیلتس را موردبررسی قرار دهید و آمادگی لازم برای هر بخش را به دست آورید. نمره آزمون آیلتس از 0 تا 9 سطح‌بندی می‌شود، نحوه امتیازدهی در آزمون آیلتس به‌گونه‌ای است که هر نمره معنای خود را دارد. اکثر دانشگاه‌های برتر دنیا نمره 6 به بالا را برای پذیرش دانشجو در نظر گرفته‌اند. بخش‌های مختلف آیلتس عبارت‌اند از:

1. شنیدن (Listening)

در این بخش یک نوار صوتی یک‌بار پخش می‌شود و دفترچه‌ای حاوی 40 سؤال در مقابل داوطلب قرار دارد که او باید به سؤالات در پاسخنامه جواب دهد. قبل از پخش شدن نوار داوطلب می‌تواند سؤالات را یک‌بار نگاه کند. این بخش حدود 30 دقیقه زمان می‌برد.

2. خواندن (Reading)

این بخش حاوی 40 سؤال و 60 دقیقه زمان پاسخگویی است. دفترچه سؤالات این بخش شامل 3 متن با موضوعات مختلف است که مجموعاً 2000 تا 2700 واژه را در برمی‌گیرد. 

3. نوشتن (Writing)

زمان این بخش 60 دقیقه بوده و شامل نوشتن دو موضوع مختلف است. در موضوع اول باید نامه‌ای به شخصی نوشته شود و در موضوع دوم داوطلب باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به مسئله‌ای بیان کند. 

4. صحبت کردن (Speaking)

این بخش به شکل مصاحبه رودررو انجام می‌شود و شامل سه قسمت است. قسمت اول در مورد محل زندگی، شغل و وضعیت خانوادگی داوطلب از او سؤال می‌شود. در قسمت دوم داوطلب باید حدود 2 دقیقه در مورد موضوعی که به او داده‌شده به‌صورت بداهه صحبت کند و در قسمت سوم حدود 4 تا 5 دقیقه باید به گفتگو با مصاحبه‌کننده بپردازد.

تکنیک‌های عمومی آماده شدن برای آزمون آیلتس

سرویس‌های برگزیده‌ی اپلای‌بادی

آماده‌سازی و تدوین رزومه

تدوین و آماده‌سازی رزومه

مشاهده مقاله
نگارش انگیزه‌نامه

نگارش انگیزه‌نامه

مشاهده مقاله
نگارش استادی پلن

نگارش استادی پلن

مشاهده مقاله

تکنیک‌های عمومی آماده شدن برای آزمون آیلتس

بعد از شناخت بخش‌های مختلف آزمون آیلتس، باید نوع آزمونی که داوطلب می‌خواهد در آن شرکت کند، انتخاب شود. آیلتس به دو شکل آکادمیک و عمومی برگزار می‌شود. انواع آزمون آیلتس از نظر موضوع به دو نوع آکادمیک و عمومی تقسیم می‌شود. افرادی که می‌خواهند در دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان ادامه تحصیل بدهند باید در دوره‌های آکادمیک آیلتس شرکت کنند. اهمیت داشتن مدرک آیلتس برای این افراد بسیار زیاد است و پذیرش در دانشگاه‌های بین‌المللی بدون این مدرک تقریباً غیرممکن است. برای افرادی که قصد مهاجرت به اروپا یا استرالیا را دارند نیز شرکت در آیلتس عمومی کافی است. منابع آزمون آیلتس کتاب‌های متعددی است که با همین نام در بازار و موسسه‌ها وجود دارد ولی یادگیری تکنیک‌ها بیش از مطالعه منابع در موفقیت شما اثرگذار است. 

1. با وب‌سایت رسمی آیلتس شروع کنید.

 با مراجعه به صفحه رسمی آزمون آیلتس اطلاعات بسیار مفیدی نظیر نحوه آزمون، بخش‌های مختلف و زمان آن کسب خواهید کرد. 

2. به مؤسسات مخصوص آزمون آیلتس رجوع کنید. 

شما در این مؤسسات با مشاورانی که تخصص آن‌ها راهنمایی داوطلبان برای آمادگی بیشتر در آزمون آیلتس است آشنا می‌شوید و با برگزاری کلاس و آزمون‌های مشابه آیلتس توانایی‌های شما برای حضور در آزمون اصلی تقویت می‌شود. 

3. نقاط ضعف خود را شناسایی کنید. 

با شناخت توانایی و ضعف‌های خود می‌توان پیش از آزمون، بر روی آن‌ها تمرکز کرد. به‌عنوان‌مثال شما اگر در بخش نوشتن به زبان انگلیسی ضعیف هستید، باید با تمرینات مخصوص نوشتن این مشکل را برطرف کنید. 

4. بیشتر بخوانید.

 تا پیش از آزمون سعی کنید هرروز روزنامه، مجله یا مقاله‌ای به زبان انگلیسی بخوانید. خواندن به شما کمک می‌کند تا در هنگام صحبت کردن یا نوشتن نیز، کلمات بیشتری در دایره لغات خود داشته باشید. صحبت کردن با شخص دیگری به زبان انگلیسی در مورد موضوعی که خوانده‌اید هم بسیار مؤثر است.

5. بیشتر گوش بدهید.

 با شنیدن اخبار شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، با کلمات و لهجه‌های مختلف انگلیسی بیشتر آشنا شوید. تماشای فیلم‌های انگلیسی و گوش دادن به موسیقی هم کمک فراوانی به شما می‌کند. 

6. تمرین، تمرین، تمرین.

اگر می‌خواهید نمره بالایی در آیلتس کسب کنید باید ساعات زیادی از روز را به تمرین آزمون‌های مشابه آیلتس بپردازید. تنها روی نقاط ضعف خود تمرکز نکنید و با تمرینات منظم و مداوم نقاط قوت خود را نیز در آمادگی کامل نگه‌دارید. نباید مدت‌زمان فاصله بین آزمون و تمرین شما زیاد باشد.

7. سرعت خود را زیاد کنید.

 در آزمون آیلتس، زمان دشمن شما است. بیشتر داوطلبانی که در این آزمون شکست می‌خورند، دلیل آن را سرعت پایین خود و زمان کم آزمون می‌دانند. افرادی بالاترین نمره‌های آیلتس را کسب می‌کنند که علاوه بر توانایی‌های زبانی از سرعت بالایی در پاسخ دادن به سؤالات برخوردارند.

8. کتاب‌های مربوط به آیلتس بخرید.

 با خرید آخرین کتاب‌های چاپ‌شده برای آمادگی آزمون آیلتس مانند کتاب «آزمون‌های آیلتس کمبریج» به‌تنهایی می‌توانید تمرین کنید. اگر درس خواندن تنهایی برای شما مشکل است، می‌توانید به گروه‌های اینترنتی که برای آزمون آیلتس آماده می‌شوند بپیوندید.

آمادگی برای آزمون آیلتس

نتیجه‌گیری

آزمون پس حتی اگر از بالاترین توانایی و آمادگی برخوردار باشید، ولی روزهای قبل از آزمون تغذیه و خواب مناسب نداشته باشید، ممکن است پایین‌ترین نمره آیلتس را کسب کنید. تمرین‌های منظم و قرارگیری در محیط مشابه روز آزمون، به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر با سؤالات آیلتس مواجه شوید و بدون اضطراب و نگرانی به آن‌ها پاسخ بدهید. آیلتس شامل چهار بخش نوشتن، خواندن، شنیدن و صحبت کردن می‌شود که سه بخش اول آن صبح برگزارشده و حدود 2 ساعت و نیم زمان می‌برد و بخش آخر بعدازظهر انجام می‌شود. نمره آیلتس ۷.۵ و نمره ۷ آیلتس حداقل میزان نمره‌ای است که در دانشگاه‌های برتر جهان از دانشجویان انتظار می‌رود.

سوالات متداول

مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون آیلتس چیست؟

علاوه بر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی لازم است پاسپورت را برای ثبت‌نام همراه داشته باشید. مهم‌ترین مدرک شما برای شرکت در آزمون پاسپورت است، لازم است پاسپورت شما ۶ ماه اعتبار داشته باشد و اگر این اعتبار تمام شود و پاسپورت جدیدی دریافت کنید برای تغییر شماره پاسپورت روی مدرک آیلتس هزینه جداگانه‌ای علاوه بر هزینه آزمون آیلتس از شما اخذ می‌شود. درصورتی‌که مدرک اشتغال به تحصیل یا نامه سازمان نظام‌وظیفه یا پلیس + 10 و یا گواهی فارغ‌التحصیلی داشته باشید می‌توانید بدون پاسپورت در آزمون شرکت کنید.

هزینه‌ی آزمون آیلتس چقدر است؟

آزمون آیلتس قیمت مشخص و مصوبی دارد که بر اساس مرکز آن و به دلار محاسبه می‌شود. در ابتدای ثبت‌نام هزینه‌ای مطابق نرخ دلار به موسسه پرداخت شده و اگر این نرخ در زمان آزمون تغییری داشته باشد در اغلب موارد مابه‌التفاوت آن محاسبه می‌شود. در ایران آزمون آیلتس قیمت یکسانی در تمام زمان‌ها ندارد چون نرخ دلار همواره ثابت نیست.

آزمون آیلتس شامل چه بخش‌هایی است؟

1. شنیدن (Listening): در این بخش یک نوار صوتی یک‌بار پخش می‌شود و دفترچه‌ای حاوی 40 سؤال در مقابل داوطلب قرار دارد که او باید به سؤالات در پاسخنامه جواب دهد. قبل از پخش شدن نوار داوطلب می‌تواند سؤالات را یک‌بار نگاه کند. این بخش حدود 30 دقیقه زمان می‌برد.

2. خواندن (Reading): این بخش حاوی 40 سؤال و 60 دقیقه زمان پاسخگویی است. دفترچه سؤالات این بخش شامل 3 متن با موضوعات مختلف است که مجموعاً 2000 تا 2700 واژه را در برمی‌گیرد. 

3. نوشتن (Writing): زمان این بخش 60 دقیقه بوده و شامل نوشتن دو موضوع مختلف است. در موضوع اول باید نامه‌ای به شخصی نوشته شود و در موضوع دوم داوطلب باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به مسئله‌ای بیان کند. 

4. صحبت کردن (Speaking): این بخش به شکل مصاحبه رودررو انجام می‌شود و شامل سه قسمت است. قسمت اول در مورد محل زندگی، شغل و وضعیت خانوادگی داوطلب از او سؤال می‌شود. در قسمت دوم داوطلب باید حدود 2 دقیقه در مورد موضوعی که به او داده‌شده به‌صورت بداهه صحبت کند و در قسمت سوم حدود 4 تا 5 دقیقه باید به گفتگو با مصاحبه‌کننده بپردازد.

به گفتگو بپیوندید